Westfriese Omringdijksait

Met de Deurloupers an de reed.

Een Westfriese pubquiz in het rundveemuseum.

Heeft Mieke Telkamp in de jaren 60 in de veiling van Blokker opgetreden ? NEEEE! Dat was in 1959 ! Waarschijnlijk heeft deze vraag in de Westfriese pubquiz van het jarige Westfriese genootschap ons de overwinning gekost. Wie deze vraag fout had, had hem ook goed…..

In een stampvol zaaltje van het rundveemuseum in Aartswoud (de museumstukken lagen daarnáást gewoon in het stro wat te kauwen en te chillen) kregen zo’n 20 teams onder leiding van het echtpaar Wester uit de Berkmeer 60 vragen voor hun kiezen. Wij deden mee als team Westfriese Deurloupers. De vragen hadden meer of minder met Westfriesland te maken. Bij de vraag over drie soorten mussen zou je misschien denken dat dat wat minder met Westfriesland te maken had, maar ik begreep de link meteen: wij  hadden in de Streek waar ik vroeger woonde immers alléén maar ‘mosken’. 

Het was teleurstellend dat de hoofdprijs, die voor het grijpen lag, aan onze neus voorbij ging, maar we konden toch terugkijken op een hele gezellige avond. Niet in het minst vanwege de heerlijke en eerlijke hapjes en drankjes waarmee die was gelardeerd! 

Westfriese liedjes voor KBO ouderen

Op maandag 14 oktober trad onze commissie Zang en Dans op in de Blije Mare in Alkmaar. Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de Ouderen Bond mochten de Deurloupers het voorprogramma verzorgen van een surimaans-indische rijsttafel. Er waren zo’n 60 gasten, die niet allemaal uit Westfriesland kwamen maar zich de Westfriese teksten met plezier lieten welgevallen. Zo zat er een pronte dame recht vóór mij, die steeds ontzettend moest lachen om al die liedjes. Nadien vertelde ze me dat ze er hélemaal niets van had verstaan, maar dat het zo grappig klonk. En zo kregen we tijdens het buffet nog veel meer leuke reacties. Dankbaar werk !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.