Westfriese Omringdijksait

Feestelijke Westfrieslanddag

In verband met het 100 jarig jubileum van het Westfries Genootschap gaan de feestelijkheden dit jaar nog altijd dóór. Er hebben al wandelingen, fiets- en vaartochten, pubquizzen en een westfriese revue plaatsgevonden ter gelegenheid van deze gedenkwaardige verjaardag. Ditmaal wordt de aandacht gevraagd voor een feestelijke Westfrieslanddag op 28 september a.s. in Obdam: 

Iedereen is tussen 11.00 en 17.00 uur welkom op deze dag, de entree is gratis. In de grote zaal van De Brink ( goed bereikbaar: vlak bij treinstation Obdam en met voldoende parkeerruimte) tref je vele stands met enthousiaste mensen die je graag het een en ander vertellen. Een greep uit de onderwerpen: Archeologie Westfriesland, Stichting Oud Obdam-Hensbroek, Creatief Westfries met o.a. dialectboeken, Westfriese molens, Kerken, Stichting Kap en dek over klederdrachten en oud textiel, informatie over Westfriese families, maar ook bouwhistorie, geschiedenis en fotografie.

In aparte ruimtes vinden optredens, workshops, lezingen en presentaties plaats, waar je ook bij kunt zijn. Denk aan: Westfriesland kwis, Westfriese dansgroep, optredens in ’t Westfries dialect, koolboeten, archeologie, Westfries landschap, middeleeuws kostuum, architect Bleijs en nog meer interessants! Ook voor kinderen is er genoeg te doen.

Laat deuze verjaring niet skieten. Gaan d’r op uit en kom nei Obdam op 28 september!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.